Didgeridoo

 

De didgeridoo is een blaasinstrument van de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië. Het bestaat uit niets meer dan een holle boomstam van de Eucalyptus die uitgehold is door termieten en een mondstuk van bijenwas.

 

 

Beginnen

Ondanks dat de didgeridoo een ontzettend simpel instrument qua bouw is, is het bespelen ervan een enorm boeiende bezigheid waarbij je leert om vele verschillende klanken uit het instrument te halen. Buiten de zware basistoon kun je namelijk nog veel meer effecten krijgen: door gebruik van je wangen, tong en stem krijg je diverse boventonen en dierengeluiden te horen. (dingo, kangoeroe en kookaburra)

Het meest intrigerende van de didgeridoo is dat de toon oneindig door lijkt te gaan: dit wordt bereikt door het gebruik van circulaire ademhaling.

Iedereen kan beginnen met het bespelen: er is geen muzikale voorkennis voor nodig.

 

Instrument

Als je een didgeridoo hebt wordt deze uiteraard in de les gebruikt, maar ook is er de mogelijkheid om het instrument samen met de leraar te bouwen van PVC.

Eucalyptus didgeridoos zijn te koop vanaf ongeveer € 400,- Houten of bamboe instrumenten zijn een stuk goedkoper, een PVC didge maak je voor een paar euro.

Helaas is een didgeridoo niet een instrument dat je in een standaard muziekinstrumentenwinkel vind, er zijn wel een aantal gespecialiseerde zaken in Nederland.

Soms vind je didgeridoos in esoterische winkels of zelfs in tuincentra.

Koop geen instrument zonder eerst met de docent overlegd te hebben.

 

Lesplaatsen

Hoofdgebouw, Molenstraat 6, Breda
Dependances: Montessori+, Prinsenbeek/ Het Klooster, Bavel