Film / Animatie


De Tatta's

Jeroen heeft fluit, piccolo, altfluit, basfluit en althobo opgenomen in de huisstudio van componist Jeffrey van Rossum:  voor de film "De Tatta's" met in de hoofdrol Leo Alkemade!

In de bioscoop vanaf 22 december 2022.

 

Trailer (stock-audio)


Tutankamón

In het MAD Madrid Artes Digitales is Jeroen te horen in de voorstelling "Tutankamón". (op fluit en bansuri)

Deze film is te zien vanaf 4 november 2022.

Trailer


Troubadours Célestes

In de korte film "Troubadours Celestes" (2021) is de contrabasfluit-improvisatie gebruikt die Jeroen in 2011 opgenomen heeft met Flairck.

 

With a philandering husband and a deaf maid, landlady Anouchka's entourage is far from offering her the contentment she seeks. One day, a potential new perspective arises - Will she have the courage to draw from this? With Valeria Cavalli, Marion H von Loewenstern, Hervine De Boodt, Niels Dubost, Pierre Pirol, Catherine Giron.


Fabula / The Bear And The Squirrel

De nieuwe 4D-film 'Fabula' is nu in de Efteling te zien! Jeroen neemt de 2 hoofdpersonen voor zijn rekening: de eekhoorn op fluit en de beer op fagot.

De film is/ was ook in Central Park Zoo in New York (USA), Columbus Zoo and Aquarium (USA) en Wookey Hole Caves (GB) te zien als "The Bear and the Squirrel"

*Fluit, fagot, hobo, zampoña, bansuri

Een jonge, knorrige beer kan niet goed overweg met andere dieren. Klaas Vaak besluit hem een paar wijze levenslessen bij te brengen. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en een dappere eekhoorn verschillende leefwerelden van andere dieren. Samen beleven zij wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten. Hierdoor krijgt de beer meer oog en zelfs respect voor andere dieren.


De Kuthoer / The Columnist

Jeroen heeft meegewerkt aan de soundtrack van de telefilm 'De Kuthoer' contrabasfluit, basfluit, altfluit, fluit, piccolo en zampoña met muziek van Jeffrey van Rossum.

 

De Kuthoer is in het buitenland uitgebracht als "The Columnist".

"Jeroen heeft met zijn scala aan fluiten extra lagen gegeven aan de filmmuziek van De Kuthoer. Donkere, onheilspellende, gekke en zenuwachtige klanken. Het geeft een dimensie van levendigheid en originaliteit die ik niet met samples alleen had bereikt. Eén van de terugkerende geluiden in de filmmuziek is een contrabasfluit die een lage afbuigende noot speelt en door een gitaarversterker is gehaald. Hoe vaak hoor je dat?! Ik ben er ontzettend blij mee en weet Jeroen voor een volgend project zeker weer te vinden."  (Jeffrey van Rossum, componist)


De Gouden Eeuw

NTR-documentaire "De Gouden Eeuw" (2012), muziek: Ruud Houweling

* Fluit, klarinet, hobo, althobo en fagot.

Ober

Ober is een Nederlandse zwarte-komediefilm uit 2006, geregisseerd en geschreven door Alex van Warmerdam. Het vertelt het verhaal van een ober die in zijn leven door allerlei zaken wordt getergd. De film won twee Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival, voor beste scenario en beste productie.


Music For An Owl

11 min., 35 mm film, 1999

* Fluit, piccolo, klarinet, fagot

Muziek: Erik Visser

In deze dierenfabel wordt gedurende de vier seizoenen een beeld geschetst van het dierenleven in en om een verlaten gebouw. Dit monument, een gotische kerk, is a het begin van de film in verval en wordt gaandeweg in de film gerestaureerd.
Naarmate de restauratie vordert verstrijken de seizoenen en verandert het dierenleven in het gebouw. Centraal in de film staat een in de kerk woonachtige uil met haar twee jongen.