Film / Animatie


Troubadours Célestes

Link naar de IMDb-pagina

In de korte film "Troubadours Celestes" (2021) is de contrabasfluit-improvisatie gebruikt die Jeroen in 2011 opgenomen heeft met Flairck.

With a philandering husband and a deaf maid, landlady Anouchka's entourage is far from offering her the contentment she seeks. One day, a potential new perspective arises - Will she have the courage to draw from this? With Valeria Cavalli, Marion H von Loewenstern, Hervine De Boodt, Niels Dubost, Pierre Pirol, Catherine Giron.


Efteling: Fabula

De nieuwe 4D-film 'Fabula' is nu in de Efteling te zien! Jeroen neemt de 2 hoofdpersonen voor zijn rekening: de eekhoorn op fluit en de beer op fagot.

De film is nu ook in Columbus Zoo and Aquarium (Ohio, USA) em Wookey Hole Caves (GB) te zien als "The Bear and the Squirrel"

*Fluit, piccolo, fagot, bansuri en zampoña.

Een jonge, knorrige beer kan niet goed overweg met andere dieren. Klaas Vaak besluit hem een paar wijze levenslessen bij te brengen. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en een dappere eekhoorn verschillende leefwerelden van andere dieren. Samen beleven zij wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten. Hierdoor krijgt de beer meer oog en zelfs respect voor andere dieren.

Tijdens de film beleef je verschillende 4D-effecten zoals water, geur en wind.


De Kuthoer / The Columnist

Jeroen heeft meegewerkt aan de soundtrack van de telefilm 'De Kuthoer' contrabasfluit, basfluit, altfluit, fluit, piccolo en zampoña met muziek van Jeffrey van Rossum.

Deze film, met in de hoofdrol Katja Herbers, was 8 januari 2020 op NPO3 te zien.

De film is nu op NPO START te zien.

De soundtrack staat op Spotify en Youtube-Music en de DVD is nu ook te koop.

De Kuthoer is in het buitenland als "The Columnist" te zien in de bioscoop en op diverse streaming platforms.

Nederland

engelstalig

Zuid-Korea

Rusland

Frankrijk

"Jeroen heeft met zijn scala aan fluiten extra lagen gegeven aan de filmmuziek van De Kuthoer. Donkere, onheilspellende, gekke en zenuwachtige klanken. Het geeft een dimensie van levendigheid en originaliteit die ik niet met samples alleen had bereikt. Eén van de terugkerende geluiden in de filmmuziek is een contrabasfluit die een lage afbuigende noot speelt en door een gitaarversterker is gehaald. Hoe vaak hoor je dat?! Ik ben er ontzettend blij mee en weet Jeroen voor een volgend project zeker weer te vinden." 

(Jeffrey van Rossum, componist)

Link naar Bol.com


De Gouden Eeuw

NTR-documentaire "De Gouden Eeuw" (2012)

* Fluit, klarinet, hobo, althobo en fagot.
Muziek: Ruud Houweling

Soundtrack op iTunes

DVD


Ober

Ober is een Nederlandse zwarte-komediefilm uit 2006, geregisseerd en geschreven door Alex van Warmerdam. Het vertelt het verhaal van een ober die in zijn leven door allerlei zaken wordt getergd. De film won twee Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival, voor beste scenario en beste productie.


Music for an Owl

* Fluit, piccolo, klarinet, fagot

Muziek: Erik Visser

11 min., 35 mm film, 1999


In deze dierenfabel wordt gedurende de vier seizoenen een beeld geschetst van het dierenleven in en om een verlaten gebouw. Dit monument, een gotische kerk, is a het begin van de film in verval en wordt gaandeweg in de film gerestaureerd.
Naarmate de restauratie vordert verstrijken de seizoenen en verandert het dierenleven in het gebouw. Centraal in de film staat een in de kerk woonachtige uil met haar twee jongen.