Film / Animatie

Orchestral Landscapes

Voor Reliable Source Music heeft componist Jeffrey van Rossum een album met prachtige orkestrale muziek gemaakt.

Filmmakers kunnen deze tracks kopen om in hun film/ documentaire te gebruiken.

Jeroen heeft hiervoor fluit, piccolo, bansuri, klarinet, althobo, hobo d'amore en fagot ingespeeld.

Je kunt de tracks hier beluisteren of op Spotify.

 

Waar zal deze epische muziek verschijnen?


The Last Days Of Pompeii

Jeroen is even te horen in de nieuwe voorstelling "The Last Days Of Pompeii" in MAD Madrid Artes Digitales in Madrid!

 

Immerse yourself in the city that was the symbol of the rising power of the Roman Empire. 

Discover the city and experience first-hand the tragic end that the fury of Vesuvius had in store for them.

Muziek: René Merkelbach

Jeroen: fluit, bansuri


De Tatta's

Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw Laura, dochter Jessica en zoon Daan verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.

De Tatta's (2022)

Muziek: Jeffrey van Rossum

Jeroen: fluit, piccolo, altfluit, basfluit, althobo, fagot

 


Tutankamón

In 2022 en 2023 was Jeroen te horen in het MAD Madrid Artes Digitales in de voorstelling "Tutankamón". 

Hierna is de voorstelling gaan reizen: o.a. naar Caïro, São Paulo, Barcelona, Shanghai, Parijs, Tel Aviv, Wenen, Stuttgart, Hamburg en München.

Ook Nederland komt binnenkort aan de beurt!

2022 is the year of the great discoveries of ancient Egypt. Not only do we celebrate the 200th anniversary of the decipherment of the Rosetta Stone, thanks to which Egyptian hieroglyphs began to tell us the story of a fascinating civilization, but we also celebrate the 100th anniversary of the greatest archaeological find of all time, the tomb of Tutankhamun.

Tutankamón (2022)

Muziek: René Merkelbach

Jeroen: fluit, bansuri, blokfluit


Troubadours Célestes

In de korte film "Troubadours Celestes" (2021) is de contrabasfluit-improvisatie gebruikt die Jeroen in 2011 opgenomen heeft met Flairck.

With a philandering husband and a deaf maid, landlady Anouchka's entourage is far from offering her the contentment she seeks. One day, a potential new perspective arises - Will she have the courage to draw from this? With Valeria Cavalli, Marion H von Loewenstern, Hervine De Boodt, Niels Dubost, Pierre Pirol, Catherine Giron.

Contrabasfluitsolo/ Rain/ De Emigrant

Muziek: J. Goossens/ L. Trytten/ E. Visser

Jeroen: contrabasfluit


Fabula / The Bear And The Squirrel

De 4D-film 'Fabula' is in de Efteling te zien.

De film is/ was ook in Sea Life Bangkok Ocean World (TH), Futuroscope (F), Central Park Zoo in New York (USA), Columbus Zoo and Aquarium (USA) en Wookey Hole Caves (GB) te zien als "The Bear and the Squirrel"

Een jonge, knorrige beer kan niet goed overweg met andere dieren. Klaas Vaak besluit hem een paar wijze levenslessen bij te brengen. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en een dappere eekhoorn verschillende leefwerelden van andere dieren. Samen beleven zij wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten. Hierdoor krijgt de beer meer oog en zelfs respect voor andere dieren.

Fabula (2019)

Muziek: René Merkelbach

Jeroen: fluit, fagot, hobo, bansuri, zampoña


De Kuthoer / The Columnist

De Kuthoer is in het buitenland uitgebracht als "The Columnist".

"Jeroen heeft met zijn scala aan fluiten extra lagen gegeven aan de filmmuziek van De Kuthoer. Donkere, onheilspellende, gekke en zenuwachtige klanken. Het geeft een dimensie van levendigheid en originaliteit die ik niet met samples alleen had bereikt. Eén van de terugkerende geluiden in de filmmuziek is een contrabasfluit die een lage afbuigende noot speelt en door een gitaarversterker is gehaald. Hoe vaak hoor je dat?! Ik ben er ontzettend blij mee en weet Jeroen voor een volgend project zeker weer te vinden."  (Jeffrey van Rossum, componist)

De Kuthoer (2019)

Muziek: Jeffrey van Rossum

Jeroen: contrabasfluit, basfluit, altfluit, fluit, piccolo en zampoña 


De Gouden Eeuw

NTR-documentaire "De Gouden Eeuw"

In De Gouden Eeuw wordt de link gelegd tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis, de gouden eeuw. Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde. 

De Gouden Eeuw (2012)

Muziek: Ruud Houweling

Jeroen: fluit, klarinet, hobo, althobo en fagot.

Ober

Ober is een Nederlandse zwarte-komediefilm uit 2006, geregisseerd en geschreven door Alex van Warmerdam. Het vertelt het verhaal van een ober die in zijn leven door allerlei zaken wordt getergd. De film won twee Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival, voor beste scenario en beste productie.

Ober (2006)

Muziek: Hein Offermans

Jeroen: fluit, basfluit, klarinet


Music For An Owl

11 min., 35 mm film, 1999

Music for an Owl (1999)

Muziek: Erik Visser

Jeroen: fluit, piccolo, klarinet, fagot

In deze dierenfabel wordt gedurende de vier seizoenen een beeld geschetst van het dierenleven in en om een verlaten gebouw. Dit monument, een gotische kerk, is a het begin van de film in verval en wordt gaandeweg in de film gerestaureerd.
Naarmate de restauratie vordert verstrijken de seizoenen en verandert het dierenleven in het gebouw. Centraal in de film staat een in de kerk woonachtige uil met haar twee jongen.